Firewall inschakelen en uitschakelen

Firewall is standaard ingeschakeld en werkt in de optimale modus.

Zo schakelt u Firewall in en uit:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFirewall in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik de schakelaar Firewall om de component in of uit te schakelen.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Daarom, als de firewall is ingeschakeld, controleert Kaspersky Endpoint Security de netwerkactiviteit en blokkeert onbevoegde netwerkverbindingen met uw computer en blokkeert onbevoegde netwerkactiviteit van programma's op uw computer. Netwerkactiviteit wordt ook gecontroleerd door het onderdeel Network Threat Protection. Het onderdeel Network Threat Protection scant inkomend netwerkverkeer op activiteit die kenmerkend is voor netwerkaanvallen.

Kaspersky Endpoint Security registreert netwerkaanvallen in rapporten, ongeacht de firewall-instellingen. Zelfs als de firewall de netwerkverbinding blokkeert met behulp van regels en zo een netwerkaanval voorkomt, registreert het onderdeel Network Threat Protection toch netwerkaanvallen. Het is vereist om statistische informatie te genereren over netwerkaanvallen op de computers in uw organisatie.